Jeff Ballard: Fairgrounds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazztrommeslager, Jeff Ballard, fremstår både ærlig, nysgerrig og innovativ. Hans nye album, Fairgrounds, emmer således både emotionelt og intellektuelt af oprigtighed og nytænkning: Den er moderne, åben og dynamisk og udvikler sig konstant – teknisk såvel som kunstnerisk. Og dét gør både albummet til en attraktion og til en vanskelig nød at knække. Ikke at der er tale om avantgarde, for det vil jeg ikke mene, man kan kalde Ballards jazzmusik, men den rummer mødepunkter mellem det analoge og digitale, mellem det konventionelle swing og det ambiente udtryk, det tilgængelige og det eksperimenterende. Og konstant med en virtuositet, der afspejler stor spændvidde og dyb forståelse – både for vestlig jazz, pop og electronica og for vestafrikansk og latinsk rytmik. Albummet er i den forstand som en ”melting pot”, og det fungerer, er godt krydret og har mange distinkte smagsnuancer, uden at være for stærkt! Skal Ballards ord om, at alle i studiet havde frie hænder til at improvisere, tages for pålydende, må resultatet siges at være eminent.

**** / Edition Records / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share