Yonathan Avishai: Joys and Solitudes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den israelsk-franske jazzpianist, Yonathan Avishai, har især gjort sig bemærket som sideman til Avishai Cohen. Men det fremgår med al ønskelig tydelighed af hans nye album på ECM, at han også i eget navn og regi kan præstere på meget højt niveau. Yonathan Avishai har således for fem år siden etableret en trio, der i øvrigt består af ligeledes israelsk-franske Yoni Zelnik på kontrabas og guineansk-græsk-franske Donald Kontomanou på trommer, og med den tager han livtag med egne numre og – indledningsvist – med Duke Ellingtons Mood Indigo. Måden hvorpå Yonathan Avishai versionerer denne standard tydeliggør, at han opfatter Ellington som en moderne komponist og pianist. Numre som Les pianos de Brazzaville og Lya trækker på afrikansk tradition og rytmik. Nummeret, Tango, på traditionel argentinsk musik. Og nummeret, When Things Fall Apart, på Avishai Cohens kompositioner. De mange inspirationskilder – kombineret med Yonathan Avishais egen stilbevidst- og sikkerhed gør Joys and Solitudes til et mange facetteret og dog stringent album med moderne, vidtfavnende triojazz med strejf af blues og swing. Det er stærkt. Smukt noget nær formfuldendt.

**** / ECM Records / 54 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share