Anton Eger: Æ

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den norsk/svenske jazzmusiker, Anton Eger, er nok – hvad plader og samarbejder angår – mest kendt for sit trommespil i grupper som JazzKamikaze og Phronesis og for sit sammenspil med Marius Neset. Men han kan i dén grad også stå på egne ben. Det beviser han meget, meget tydeligt med sit første album i eget navn (ikke at forveksle med et soloalbum, idet han har en hel hær af musikalske venner med sig på ”debutalbummet”). Æ er et usædvanligt udspil. Et innovativt musikalsk univers fremelsket indenfor rammerne af electronica, hardcore beats og moderne nujazz. Musikken er virtuos, flamboyant og ekspressiv. Uforudsigelig, kompleks og krævende. Grænsende til det avantgardistiske i sin afsøgen af det elektroniske udtryks potentiale. Med sig har Anton Eger en række betydelige musikere såsom Petter Eldh, Matt Calvert, Dan Nicholls og Robin Mullarkey – og førstnævnte har (vel)produceret sammen med Anton Eger. Men uanfægtet heraf er der ingen tvivl om, at den musikalske arkitektur bærer Anton Egers eget, solide fingeraftryk, og at han med Æ rækker langt ind i fremtiden.

**** / Edition Records / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share