Rymden: Reflections and Odysseys

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Nogle gange hører man en nyhed, som næsten er for god til at kunne være sand. Sådan én er historien om orkestret, Rymden. Det forlyder således, at Rymden ikke bare er et enkelt skud i bøssen, men en ny ”supertrio” – et orkester, som selv har sat det lange lys, og som vi andre vil kunne følge i mange år. Holder dét, er der tale om en virkelig god nyhed. Rymden er nemlig på mange måder en sammensmeltning af to meget væsentlige størrelser i den nyere, ekspressive, skandinavisk jazz. Fra Norge kommer pianisten Bugge Wesseltoft – en af Europas dygtigste jazzpianister, manden bag megen nytænkning i både norsk og europæisk jazz og nujazz og manden bag bl.a. New Conception of Jazz. Fra Sverige kommer bassisten Dan Berglund og trommeslageren Magnus Öström – den vitale rytmesektion, som blev efterladt, da navnkundige Esbjörn Svensson døde i 2008. De to har siden, sammen og hver for sig markeret sig stærkt. Men de tre tilsammen! Dét er næsten som at se Esbjörn Svensson Trio ”genopstå” med ny besætning. For er der nogen, der kan fylde Svenssons taburet ud, er det Wesseltoft. Flere numre på Rymdens debutalbum giver da også klare associationer til E.S.T. med deres energi og fremdrift, nerve og lyd – det gælder f.eks. numrene The Lugubrious Youth of Lucky Luke og The Celestial Dog and the Funeral Ship. Musikken som helhed er dynamisk, kraftfuld og virtuos. Er et sansebombardement. En fryd!

***** / Jazzland Recordings / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share