Joachim Kühn: Melodic Ornette Coleman

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den tyske jazzpianist, Joachim Kühn, er en legende. Om ikke andet, så i sit hjemland, hvor han i en alder af 74 år er en stor og stadig meget aktiv, produktiv og nærværende figur. Han er, trods sin høje alder, på forkant med jazzens udvikling. Og samtidig en mand med blik for rødderne og de gamle mestre. På sit nye og meget fokuserede og fremtidssikrede soloalbum, Melodic Ornette Coleman, hylder han med virtuositet den amerikanske jazzsaxofonist, Ornette Coleman (1930-2015), som han selv spillede duo med i 1990’erne. Hovedparten af materialet på Melodic Ornette Coleman er skrevet af Ornette Coleman – om end det står klart at Coleman og Kühn faktisk skrev flere af numrene sammen. Coleman skrev sædvanligvis op til ti melodier umiddelbart før hver og en af de tos duokoncerter, og melodierne skulle Kühn så give klang – i den forstand skrev de to de mange numre sammen, næsten i ”real time”. Uanset hvad fremstår Kühns nye hyldest til den afdøde makker som skarp, fokuseret og rigt facetteret.

**** / ACT Music / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share