Hvalfugl: Som en faldskærm

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Hvalfugl er en nyere, dansk jazztrio bestående af Jeppe Lavsen (el-guitar), Anders Juel Bomholt (kontrabas) og Jonathan Fjord Bredholt (klaver) – en trio, der virkelig er værd at bemærke – selv om den genremæssigt lægger sig i slipstrømmen af andre danske (og for den sags skyld svenske) jazzbands. Trioens musik er sfærisk, søgende, sart. Men også frisk, nok lidt mørk og vemodig, men også lys og legende let; tydeligt udsprunget af traditionel nordisk folk, men også tilført en nordisk jazztone – et element af en distinkt nordiske melankoli, kombineret med et stænk af piblende forår. Som en faldskærm er melodisk instrumentaljazz. Et på mange måder meget enkelt, men også meget, meget fint og vedkommende album. Det er et blødt album, faktisk. Tag f.eks. et nummer som Mellem bække og bakker eller Ode til Birk. Begge numre er bløde som engarealer. Fundamentet let duvende. De er smukke, forårsgrønne og så behagelige at bevæge sig igennem, at man får lyst til at smide strømperne og som forårskådt ungkvæg hoppe og danse. Måske rulle sig i græsset. Til sidst lægge sig fladt.

**** / Eget selskab / 36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share