Gwilym Simcock: Near And Now

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den walisiske jazzpianist, Gwilym Simcock på 38 år, har i løbet af det sidste årti fået et veritabelt verdensgennembrud. Daily Telegraph har kaldt hans åbenlyse talent “A rare gift”. Og med god grund. For talent og kunstnerisk begavelse – det har han! Det er f.eks. derfor, Pat Metheny har indrulleret ham i sin kvartet. Simcock kan komponere og improvisere og optræde som solist eller en del af et hold. Dét har han demonstreret gentagne gange, og han gør det endnu engang med sit nye soloalbum, Near And Now. Tager man dét som udtryk for hans foretrukne udtryksform, er konklusionen, at Simcock hælder til det ekspressive, det kantede og det komplekse – når han står i egen ret. Hans originale musik på albummet er nutidig, moderne og på én gang intim og ekspressiv. Aldrig nostalgisk, sentimental, romantisk. Men frembrusende, afkrævende, insisterende. Inspireret af navne som Brad Mehldau, Egberto Gismonti og Billy Childs – som numre på Near And Now er dedikeret til. Musikken er godt tænkt – men, skal man være kritisk, måske også mere tænkt end følt.

**** / ACT Music / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share