Ilmiliekki Quartet: Land of Real Men

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Ilmiliekki Quartet er det, man kan kalde en etableret konstellation: fire, finske jazzmusikere, som siden 2002 har haft hinanden som væsentlige nøglefigurer at vende tilbage til, når travlhed og andre impulser og musikere har trukket hver enkelt af dem i andre retninger. Trompetisten Verneri Pohjola, pianisten Tuomo Prättälä, bassisten Antti Lötjönen og trommeslageren Olavi Louhivuori er altid vendt tilbage til hinanden, fordi de har fundet inspiration i hinandens selskab, alt imens de hver især har (videre)udviklet deres respektive talenter og tekniske formåen – med andre. Stilistisk fremstår deres nye album, Land of Real Men, af samme grund som noget, der kan vise sig at blive en hovedhjørnesten i deres fælles produktion. Albummet rummer en forrygende, delikat og moderne form for instrumentaljazz, der nok har en nordisk blåtone over sig, men også en åben, nysgerrig og meget personlig, søgende og udfordrende tilgang. Musikken er momentvist næsten avantgardistisk, under alle omstændigheder krævende, karakteristisk og kantet.

**** / WeJazzRecords / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share