Thomas Hass Quartet: West

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er en stærk kvartet, tenorsaxofonisten Thomas Hass har samlet. En kvartet bestående af Lars Jansson på klaver, Lennart Ginman på kontrabas og Thomas Blachman på trommer. En kvartet, der mestrer det dynamiske, energiske sammenspil, men også det genremæssigt blåtonede, tilbagelænede, modne, minimalistiske og sært rolige. Især elsker jeg det, der er blevet kvartettens afsluttende nummer på det nye album, West. Nummeret, Blues Song, er uprætentiøst, men ikke desto mindre teknisk overskudsbetonet, kunstnerisk virtuost og narrativt fascinerende. Det er som om, jeg med dét og albummets udtoning i det hele taget er parat til at overgive mig og dø. Vel at mærke efter, at jeg i tidligere numre – som f.eks. i numrene, Moco Mystery og Working Week – har ladet mig begejstre, rive med og kaste i grams. Kvartettens moderne form for jazz er magnetisk og intens, har karakter og pondus og overbeviser fra start til slut. Det er dog roen i de blå sange, der rammer mig dybest. Også fordi det er dem, der bedst giver detaljerne plads.

**** / Storyville Records / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share