Mark Lockheart & Roger Sayer: Salvator Mundi

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Set i lyset af, at Salvator Mundi udkommer på britiske Edition Records, er albummet overraskende. For Edition Records står sædvanligvis for ny, moderne jazzmusik – primært af britisk og nordisk herkomst – og Salvator Mundi er altså af en noget anden art. Musikken er sakral, næsten majestætisk, stilfuldt fremført på saxofon og kirkeorgel af henholdsvis Mark Lockheart og Roger Sayer. Enkelte numre er skrevet, af John Ashton Thomas, som også står bag alle arrangementer. Andre numre er gamle, traditionelle eller klassiske sager – bl.a. af William Byrd (f. 1543, d. 1623) og Henry Purcell (f. 1659, d. 1695). Albummet er indspillet i Temple Church i London og fremstår godt produceret, godt gennemarbejdet. Musikken fremstår som vedkommende og dybfølt. Og netop dermed bliver jeg som lytter indfanget og fastholdt i det melodiske, sfæriske og smukke. Alt er stringent og dog – i saxofonens tilfælde – åbent for improvisation. og dermed forenes klarhed med kompleksitet i et velafbalanceret lydbillede.

***** / Edition Records / 38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share