Kjetil Mulelid Trio: What You Thought Was Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE For  små to år siden udsendte Kjetil Mulelids Trio sit bemærkelsesværdige debutalbum på Rune Grammofon – det lille norske label, der udgiver ny, innovativ og ofte eksperimenterende nujazz. Nu er opfølgeren her så, What You Thought Was Home – et lige så eminent, fascinerende, gennemarbejdet og smukt hele. Igen og igen, når jeg lytter,  materialiserer magiske motiver sig i musikken, der nok har sit afsæt i den konventionelle triojazz, men som også rummer en klart nordisk tone, en ungdommelig lidenskab og en uforfalsket nysgerrighed, spilleglæde og livskraft. Der er ofte et fedt groove i de lyriske melodier, konstant nogle rige harmonier og lige så konstant nogle farver og facetter, der giver anledning til netop at lytte igen og igen. Det er dét – de mange lag, kombineret med det tilsyneladende enkle – der gør lytteoplevelsen så berigende. Kjetil Mulelid (klaver), Bjørn Marius Hegge (kontrabas) og Andreas Skår Winthre (trommer) – som alle er ”produkter” af det jazzmiljø, der udgår fra Trondhjems konservatorium – fremstår som en sindssygt god konstellation. Trioen har potentielt en stor, musisk fremtid for sig. Og Mulelid potentielt en stor, kompositorisk fremtid!

***** / Rune Grammofon / 37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share