Louis Sclavis: Characters on a Wall

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den franske jazzklarinettist, Louis Sclavis, udsender med Characters on a Wall sit 13. album på legendariske ECM. At franskmanden er inspireret af den ligeledes franske situanistiske, fluxus-gadekunstner, Ernest Pignon-Ernests, værker ved vi. Det blotlagde han f.eks., da han i 2002 udsendte albummet, Napoli’s Walls, i et forsøg på at sætte musik til gadekunstnerens vægmalerier i den syditalienske by. Med Characters on a Wall forsøger Sclavis at sætte musik til selvsamme gadekunstners ”udsmykninger” af den forhadte (eller elskede) mur, der adskiller israelere og palæstinensere i Ramallah. Sammen med tre andre, afsindigt dygtige musikere (der, som Sclavis, sværger til den mere avantgardistiske form for jazz) – pianisten Benjamin Moussay, bassisten Sarah Murcia og trommeslageren Christophe Lavergne – søger han i Pignon-Ernests billeder at finde en dynamik og bevægelse, der kan omsættes til rytmik og musik. Og eksperimentet lykkes! Endda med afsæt i en ”klassisk” jazzinstrumentering (klarinet, klaver, bas og trommer), som Sclavis ellers aldrig før har betjent sig af på ECM. Det er fascinerende, udfordrende og sine steder endda meget, meget smukt – f.eks. i perlen, La dame de Martigues.

**** / ECM Records / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share