Stranahan, Zaleski, Rosato: Live at Jazz Standard

Please follow and like us:

  • 7
  • Share

MUSIKANMELDELSE Stranahan, Zaleski, Rosato er det, man kan kalde en skarp, amerikansk jazztrio. Trommeslageren, Colin Stranahan, er især kendt for sit samarbejde med Kurt Rosenwinkel; pianisten, Glenn Zaleski, for sit samarbejde med Ravi Coltrane; og bassisten, Rick Rosato, for sit samarbejde med Gilad Hekselman. Men sammen udgør de tre altså en konstellation, der i hvert fald teknisk befinder sig på et meget højt niveau! Men kunstnerisk? Ja, der er det min oplevelse, at trioen snarere søger fremdriften og den tekniske ekvilibrisme snarere end fordybelsen. Og det er ærgerligt. For i momenter er det faktisk som om de har for travlt og ikke kerer sig tilstrækkeligt om den del af kunsten, som pausen / roen også udgør. Åbningsnummeret, Forecast, er et eksempel herpå! Vel er der andre tempi i andre numre – det gælder f.eks. i liveoptagelsens bedste nummer, Sullivan Place – og dét er en lise. Men det opvejer ikke min umiddelbare ærgrelse eller frustration over, at de tre har så travlt.

*** / Capri Records / 58 min.

Please follow and like us:

  • 7
  • Share