Husmo Hav: Ripples

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Pladedebuterende Husmo Hav er en særegen, meget innovativ, norsk konstellation, der spiller en iørefaldende, melodisk, nærmest cinematisk form for elektronisk funderet nujazz. Konstellationen betegner selv sin musik som ”science-fiction jazz”, og dens musik er da også et fremtidssikret miks af lyden af akustisk instrumenter og syntetiske soundscapes, der fremstår som skabt ud af både teknisk snilde og kunstnerisk nysgerrighed. Ripples er som en ekspressiv vision. Et vulkanudbrud med kapelmester Thomas Husmo Litleskares trompet centralt placeret i lydbilledet. Trompetens næsten organiske lyd er imidlertid pakket ind i lag af synths skabt af Marte Eberson og yderligere udfordret af lyden af Tore Flatjords hektiske trommer og Stian Andreas Andersens brutale bas. Og dermed er vi fremme ved bundlinjen: en genreudfordrende form for musik, som helt åbenlyst rummer nogle fortællinger fra fremtiden, samtidig med at den bunder i en tradition. Denne forbindelse til fortiden høres især på en skæring som Wakeful. Men samlet set er udspillet et godt gennemarbejdet og bundsolidt bud på, hvordan fremtidens jazz kan tage sig ud.

**** / Øra Fonogram / 27 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share