Kroke: Rejwach

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Kroke (jiddisch for Krakow) er et fascinerende, solidt funderet og meget rutineret, polsk orkester, der spiller et særegent, moderne og cinematisk miks af folk, klezmer, world, jazz, fusion og Balkan – til tider tango. Rejwach er orkestrets 15. album i eget navn – et overflødighedshorn af indtryk og udtryk med melodisk musik, som både rummer uigennemtrængeligt mørke og tillokkende lysninger, tåget mystik og en betagende magnetisme. Det er således musik, man får lyst til at lade sig indfange af og fordybe sig i – selv om den umiddelbart forekommer tilgængelig. Man aner nemlig, at der er andet og mere under det umiddelbart tilgængelige. Og det er dette andet og mere, der gør musikken så lytteværdig og interessant. Man aner en kunstnerisk forbindelse til bl.a. danske Afenginn og fransk/agentinske Gotan Project. Men klart også en særegenhed, der er bemærkelsesværdig. Og især: en filmisk tilgang til formidlingen. Vel at mærke samtidig med, at albummet fremstår som tænkt som en helhed – et værk!

***** / Oriente Musik / 48 min. / Også publiceret i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share