Jan Garbarek & The Hilliard Ensemble: Remember me, my dear

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er 25 år siden den norske jazzsaxofonist, Jan Garbarek, og det klassiske, britiske vokalensemble, The Hilliard Ensemble, udsendte deres første fælles album, Officium, som i mine øjne stadig er et af de smukkeste og væsentligste indenfor jazz / klassisk musik i de sidste 25 år. Nu udsender konstellationen så albummet, Remember me, my dear, optaget i Bellinzona i Schweiz i oktober 2014 under deres sidste fælles tour. Albummet rummer nyere, original musik af Jan Garbarek og Arvo Pärt, men også gamle korværker med op til 900 år på bagen – værker af komponister som Hildegaard von Bingen, Antoine Brumel og Guillaume le Rouge. Dermed favner albummet konstellationens repertoiremæssige spændvidde. Og kombinationen af den distinkte sopransaxofon og baritonen (Gordon Jones), de to tenorer (Rogers Covey-Crump og Steven Harrold) og kontratenoren (David James) er stadig respektindgydende. Kombinationen af det stringent komponerede og det frit svævende, improvisatoriske er simpelthen mesterligt. Et værk som Nikolai N. Kedrovs Litany fra starten af 1900-tallet favner eksempelvis kombinationen helt optimalt.

***** / ECM New Series / 78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share