Andy Ballantyne: Play on Words

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den canadiske saxofonist og –klarinettist, Andy Ballantyne, har med Play on Words udsendt et helt og aldeles straight forward jazzalbum – naturligt nok med hans egne instrumenter centralt placeret i lydbilledet. Det ændrer dog ikke ved, at han har omgivet sig med fire andre, dygtige musikere: Rob Piltch på guitar, Neil Swainson på bas, Adrean Farrugia på klaver og Terry Clarke på trommer. Og ved at det, de fem tilsammen skaber på baggrund af Ballantynes originale kompositioner, er lytteværdigt. I og for sig er der ikke afgørende nyt at hente i Ballantynes kompositioner og arrangementer, men sammenspillet de fem musikere imellem udfolder sig fermt og fint. At der ”kun” er tale om udfoldelse af et håndværk får være, for det hele er faktisk både straight forward og solidt. Nok uden de store højdepunkter. Grænsende til kedeligt. Men stadig solidt. Bedste nummer er den stilfærdige ballade med den lidt overraskende og lettere truende titel, Not With a Wimp but a Banker. Dét nummer giver lytteren adgang til at høre fine detaljer, ciseleringer og ornamenter i musikken.

*** / G-B Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share