Petri, Reed, Svendsen & Moore: Prism

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Prism er et album, der er opstået i en brobygning mellem to etablerede, amerikanske jazzmusikere og to danske opkomlinge: (fra amerikansk side) på klaver Eric Reed og tenorsaxofon Ralph Moore, (og fra dansk side) på trommer Andreas Svendsen og kontrabas Matthias Petri. Sammen skaber de fire et homogent, stringent og iørefaldende jazzunivers, der både udviser respekt for traditionen og baner nye veje med pondus, energi og nerve. Ikke dermed sagt, at de fire forsøger at bryde konventioner, for dét gør de ikke. Tvært imod er de meget tro overfor konventionerne. Men deres fælles musik, hvoraf størstedelen er skrevet af en eller flere af de fire, fremstår alligevel forfriskende vital. Mest holder jeg af de fires versionering af John Lennon & Paul McCartneys ikoniske Yesterday. Netop dét nummer formår Petri, Reed, Svendsen & Moore at ”gøre til deres eget” med en af de bedste, jazzede versioneringer, jeg nogensinde har hørt. De fires versionering af Horace Silvers Peace er ligeledes bemærkelsesværdig, smuk og formfuldendt.

*** / Storyville Records / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share