Ernesto Cervini: Tetrahedron

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er en spændende, innovativ og potent ny konstellation, den produktive og entreprenante, canadiske jazztrommeslager og –komponist, Ernesto Cervini, her har sammensat. Cervini står i spidsen for flere spændende konstellationer, men med sit nye album, Tetrahedron, præsenterer han den måske mest magnetiske konstellation – en kvartet, der i øvrigt består af el-guitaristen Nir Felder, el-bassisten Rich Brown og alt-saxofonisten Luis Deniz. Det, Cervini og de tre sidemen tilsammen skaber, er sindssygt medrivende, ekspressivt og moderne; jazz af en art, der bør nydes ved ublufærdigt høj lydstyrke. I gode højttalere hører man nemlig et væld af detaljer, mellemtoner, bastoner, riffs, trommeskind, bækkener og alt-ciseleringer, som har det tilfælles, at de fremstår som stofligt nærværende og ustyrligt intense. Vince Mendozas smukke ballade, Angelicus, er slående i al sin skønhed. Sigmund Bomberg og Oscar Hammerstein II’s Softly, as in a Morning Sunrise er mange facetteret, rig og voldsom. Ikke et sekund er man i tvivl om, at man er i jazzland, men i momenter føler man sig alligevel også i berøring med beatmusikkens hjemland. Under alle omstændigheder er Tetrahedron et af de bedste jazzalbum, jeg endnu i år har hørt. Det er både teknisk og kunstnerisk af endog meget høj klasse.

***** / Anzic Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share