Henrik Lindstrand: Builder’s Journey

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Svenske Henrik Lindstrand – kendt især fra danske Kashmir – har i de senere år markeret sig som komponist og solist. Endda som filmkomponist – han har blandt andet skrevet musik til Grey Zone og The Exception. Og det er som ”filmkomponist”, han nu igen er aktuel.

Lindstrand har således skrevet soundtracket til et nyt LEGO spil, Builder’s Journey, som legetøjskoncernen i Billund har viljen og pengene til at lancere world wide. LEGO vil vise en ny, mere poetisk og kunstnerisk retning indenfor deres spilunivers og i øvrigt introducere en mere meditativ tilgang. Og ikke bare det. Koncernen vil minde om, at det ikke bare er børn, der leger – men også voksne.

Alt dét skulle Lindstrands musik afspejle.

Nu har jeg som musikanmelder ikke set eller prøvet spillet. Jeg har kun lyttet til soundtracket. Men om det kan jeg sige, at musikken er enkel og melodisk, akustisk og elektronisk, indspillet på klaver og keys.

Lindstrands udfordringen har givet været stor. For Builder’s Journey er uden dialoger og tekstbeskeder. Med andre ord: Lindstrands musik skulle kunne understøtte spillet med den fornødne emotion.

Om det så er lykkedes skal jeg af gode grunde ikke kunne sige, men musikken? Den er isoleret set lykkedes. Den er minimalistisk. Og læner sig genremæssigt op ad den moderne, neoklassiske musik. Måske har Lindstrand hentet inspiration hos nogle af genrens store komponister: Niels Frahm, Max Richter og Ryuichi Sakamoto. Men hans musik rammer trods alt ikke samme, raffinerede niveau. Mindre kan selvfølgelig også gøre det – for Lindstrands musik understøtter jo levende billeder, hvor de andres står i sig selv. Men som soundtrack, isoleret set, er Builder’s Journey lykkedes. Musikken er ganske vist rå, til tider en anelse triviel – firkantet som LEGOs standardklodser – men ikke desto mindre poetisk og meditativ.

Og musikstykkernes titler? De gør det klart, at det her handler om leg. De hedder sådan noget som: ”Sand Castle”, ”Light Brick”, ”Kid and Dad”, ”Robot Friend” og ”Home Alone”.

*** / Little Indian/Playground Music / 30 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share