Bent Sørensen: Concertos

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Dacapos nye album med kompositioner af Bent Sørensen er simpelthen eminent. Albummet, der bærer titlen: Concertos, består af tre værker – La Mattina for klaver og orkester, Serenidad for klarinet og orkester og Trumpet Concerto for trompet og orkester. Klaveret betjenes af Leif Ove Andsnes, klarinetten af Martin Fröst og trompeten af Tine Thing Helseth. Orkesteret er i tilfældet La Mattina og Trumpet Concerto Det Norske Kammerorkester dirigeret af Per Kristian Skalstad og i tilfældet Serenidad DR’s Symfoniorkester dirigeret af Thomas Søndergaard. I alle tre tilfælde er det nyere værker af Bent Sørensen, spillet med en imponerende sanselig akkuratesse af de to orkestre og de svensk / norske  solister. Musikken er distinkt, luftig, smuk – på én gang rund og blød, kantet og hård. Det er dét – den spændvidde – der gør den så fascinerende. Andsnes er nok klassisk uddannet, men han spiller med et skønt, jazzet touch; Fröst fremstår som en aldeles virtuos fornyer af den klassiske scene; og Helseth som en åben og innovativt eksperimenterende fortolker. Som helhed er albummet vellykket og sammenhængende. Takket være Sørensen og de tre solister og to orkestre. Men i denne lytters øren er La Mattina alligevel albummets højdepunkt.

**** / Dacapo Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share