Torben Westergaard: The Gori Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazzkomponist og –bassist, Torben Westergaard, er et godt, etableret navn herhjemme. De seneste år har han især markeret sig med en dragende, innovativ brobygning mellem den nordiske jazztone og sjælen i den argentinske tango. Men med The Gori Project retter Westergaard sit blik i en ny retning. Her bygger han nemlig bro mellem Danmark og Sydkorea – skaber resonans i sammensmeltningen af den nordiske jazztone og Sydkoreas traditionelle musik og instrumenter. Med en besætning bestående af fire sindssygt dygtige sidemen – to af Sydkoreas meget anerkendte instrumentalister og to af Danmarks ditto – skaber Westergaard et spændende og lytteværdigt univers af næsten filmisk karakter. Kapelmesterens fire sidemen er Eunhee Choi på gayageum, Byunggil Choi på koreansk percussion (og vokal), Jacob Andersen på percussion og René Damsbak på trompet og electronics. Og det, de fem tilsammen skaber, er en fascinerende og fremsynet sammensmeltning af to sæt af instrumenter, to stilarter, harmonier og melodier i et nyt, kreativt, kunstnerisk udtryk, der næsten fremstår som selvfølgeligt, ubesværet og naturligt.

***** / TWMusik / 34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share