Gordon Grdina Septet: Resist

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jazzkomponisten og –guitaristen, Gordon Grdina, har alle dage været brobygger. For ikke bare mestrer han den ”vestlige” guitar, han mestrer også den ”arabiske” oud, og hans årelange karriere og trang til at blende avantgarde jazzen og den frie improvisationsjazz med indie rocken og den traditionelle arabiske musik, gør ham uomtvisteligt til en særegen brobygger i hjemlandet, Canada. Men han er ikke bare kendt for sin trang til at blende, men også for sin virtuositet som komponist og instrumentalist. På sit nye, korte, men intense album, Resist, optræder Grdina med en septet bestående af på den ene side hans faste jazztrio, på den anden side strygertrioen, East Van Strings, foruden saxofonisten, Jon Irabagon. Ud af dét møde er kommet en kompleks, mange facetteret og farverig, insisterende og (til tider) voldsom suite, der genremæssigt befinder sig i grænselandet mellem avantgardejazz og moderne partiturmusik for et lille ensemble. Musikken udvider genrebegreberne og udfordrer i dén grad lytterne. Men selv om kompleksiteterne hober sig op, holdes man som lytter fast, fordi der konstant er noget inciterende i musikken.

**** / Irabagast Records / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share