Omer Avital Qantar: New York Paradox

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er et overbevisende album, jazzbassisten og –komponisten, Omer Avital med sin kvintet, har skabt. Et originalt album med mange facetter indenfor den moderne jazz. Det er musik med en næsten taktil kant. Sanselig smuk og udfordrende jazzmusik. De mange facetter i musikken kommer ganske givet af, at Omer Avital selv er jøde, født i Israel som søn af forældre fra henholdsvis Marokko og Yemen, og nu er bosiddende i jazzens hjemland, USA. Det er som om Omer Avitals musik rummer referencer til / facetter fra alle de nævnte lande, kulturer og traditioner. Hans musik er farverig, frodig og sofistikeret, autentisk og stærk – også takket være sammenspillet med pianisten Eden Ladin, trommeslageren Ofri Nehemya, tenorsaxofonisten Alexander Levin og sopran- og tenorsaxofonisten Asaf Yuria. Sammen formår de fem musikere vitterligt at skabe noget anderledes, energisk og medrivende. På baggrund, vel at mærke, af Omer Avitals forrygende kompositioner. Flere af numrene er ganske lange, næsten episke og i næsten alle tilfælde orientalske – som f.eks. nummeret Just Like the River Flows – albummets måske mest farverige skæring.

**** / Zamzama Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share