Robert Lee: Ascension

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Ascension er den unge, canadiske jazzbassist Robert Lees debutalbum i eget navn. Et album, der aftvinger respekt og positionerer Lees som et af sit hjemlands pt. mest interessante nye jazznavne. Musikken er som en forførende cross-over mellem den moderne kammerjazz, den moderne jazz og den moderne folk. Ifølge den pressemeddelelse, som følger udgivelsen, er musikken på albummet meget personlig (og så redegøres der for, hvordan). Men for lytteren er denne sammenhæng far fetched – bortset fra, at man fornemmer, at musikken er distinkt og af betydning for afsenderen. Musikken er helt sin egen, har en meget stilsikker karakter og er fra ende til anden virtuost udført – af Lee og det hold af yngre, dygtige, canadiske improvisationsmusikere, som han omgiver sig med. Både det enkelte nummer (dem er der ti af) og helheden er imponerende, overbevisende, bemærkelsesværdig. Og dét i en sådan grad, at denne lytter helt naturligt får lyst til at lytte igen og igen. Og i øvrigt til at glæde sig til 2’eren, som nok kan blive svær, men alligevel forekommer lovende!

**** / Eget selskab / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share