Örjan Hultén Orion: Liberia Ballad

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den rutinerede, svenske jazzsaxofonist og –komponist, Örjan Hultén, har for længst markeret sig som en ekstraordinært åben og nysgerrig aktør på sit hjemlands musikscene. At han er åben overfor omverdenen fremgår med al ønskelig tydelig også af hans nye album, Liberia Ballad, der – som titlen antyder – bygger bro mellem den svenske (nordiske) jazz og den liberiske ditto. Centralt i projekt Liberia Ballad står samarbejdet med den liberiske crooner, Ernie Bruce, der trods sine afrikanske aner fremstår som en ret konventionel crooner efter vesteuropæisk standard og målestok. Men i samarbejdet med den mere innovative og sprælske, svenske kapelmester og dennes sidemen bliver det konventionelle udfordret og sat i scene på ny, fascinerende vis. Og dermed hæves udtrykket op og fri af mere geografisk afgrænsede traditioner. Der er i momenter noget altmodisch over albummets ballader, i andre momenter nogle uventede nybrud, der skærper trangen til at lytte og forstå, sanse og indoptage.

**** / Artogrush / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share