Falkner Evans: Marbles

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzpianist, Falkner Evans, har det, man kunne kalde en eklektisk tilgang til musik. Han er både rundet af 60’ernes rock og R&B, og af den moderne jazz og traditionelle swingjazz. Men på Marbles, hans nye album, er det primært jazzen, der slår igennem. Dét og – det for jazzen så sjældne instrument – fløjten, som betjenes af Ted Nash. Selv om Nash i andre numre spiller altsax og klarinet, er hans fløjte fremherskende i lydbilledet – side om side med Michael Blakes tenor- og sopransax og Ron Hortons trompet og flygelhorn. Og det giver i momenter musikken et strejf af kammerjazz – det gælder f.eks. i nummeret Pina. I andre momenter er man klart i den moderne jazz’ hjemland – det gælder f.eks. i et nummer som Dear West Village. Under alle omstændigheder oplever jeg musikken som lidt for kontrolleret og konform – selv om det helt åbenlyst er en stærk besætning, Evans har samlet. Musikken forbliver pæn, selv om den rummer flere facetteret. Det pæne bliver bare for dominerende, kompositionernes og musikernes kvaliteter til trods.

*** / Consolidated Artists Productions / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share