Rob Luft: Life is the Dancer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Guitaristen, Rob Luft, tilhører en ny, lovende og talentfuld generation af britiske jazzmusikere. Han er en virtuos instrumentalist, innovativ komponist og kommunikerende kunstner. I 2017 pladedebuterede han i eget navn med det anmelderroste album, Riser, og nu er han her så med en to’er, Life is the Dancer, som er indspillet med samme besætning – Rob Luft på guitar, Joe Wright på tenorsax, Joe Webb på hammondorgel og klaver, Tom McCredie på bas og Corrie Dick på trommer. Musikken på to’eren er på samme høje niveau som på debuten. Albummet åbner med en versionering af danske Anders Christensens fremragende nummer, Berlin. Men ellers er størstedelen af musikken skrevet af Rob Luft himself. Og dén musik er afgjort lytteværdig – selv om danske AC’s åbningsnummer er albummets bedste, medrivende, højenergisk og dragende som det er. Genremæssigt bevæger Rob Luft og hans besætning sig ubesværet, elegant og virtuost ud og ind mellem genrer som jazz, kammerjazz og jazzrock. Hele tiden med en tilsyneladende naturlig lethed. På intet tidspunkt efterlades man altså i tvivl om musikernes evne til at navigere.

**** / Edition Records / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share