Matthieu Saglio: el camino de los vientos

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Cellisten, Matthieu Saglio, er født i Frankrig, men bor i Spanien, og de (trods alt) forskellige, europæiske kulturer og traditioner, han dermed er rundt af, kan man høre i hans originale musik. På første skæring – L’appel du muezzin – på hans nye album på ACT, el camino de los vientos, er man f.eks. i Spanien. På anden skæring – Bolero triste – er man klart i Frankrig. På andre skæringer, lægger man vejen forbi Vestafrika, Mellemøsten og f.eks. Iran. Men samlet set fremstår de mange udtryk og traditioner, der dermed er i spil, som ét naturligt hele. Med sig på el camino de los vientos har Saglio en række varierende besætninger, der alle består af sublime musikere, som Saglio i andre sammenhænge har eller har haft et samarbejde med – det er folk som Vincent Peirani (akkordeon), Nguyên Lê (guitar), Nils Petter Molvær (trompet), Abdoulaye N’Diaye (vokal) og Ricardo Esteve (flamenco guitar). Og selv når man fra eksempelvis tredje skærings vestafrikanske rytmik rykker nordpå til den mere sfærisk, nordiske jazzrite, forekommer det naturligt. I den forstand er Saglios album et fascinerende konglomerat af udtryk.

**** / ACT Music / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share