Grégoire Maret & Romain Collin: Americana

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Da den schweizisk fødte mundharpebetvinger, Grégoire Maret (kendt bl.a. fra sit virke i Pat Metheny Group), og den franske jazzpianist, Romain Collin, mødtes i New York City, fandt de ud af, at de havde kærligheden til amerikansk musik tilfælles. De indledte et samarbejde, og nu står vi andre så her – med Americana – deres første fælles album i hånden. Med sig i studiet har de haft den etablerede, amerikanske jazzguitarist, Bill Frisell, og den ligeledes amerikanske jazztrommeslager, Clarence Penn. Og især Frisell har bidraget til den umiskendeligt amerikanske klang med sine sublime guitarriffs. Alligevel fristes jeg først og fremmest til fremhæve Marets og Collins evner til at lytte til stilen og lancere sig selv som nye navne på den pågældende scene. Maret og Collin har skrevet fire af albummets ni numre, og især Collins komposition, San Luis Obispo, og Marets eventyrligt smukke komposition, Back Home, lyder som indbegrebet af melodisk americana. Åbningsnummeret, Mark Knopflers Brothers in Arms, er eminent, men Bill Frisells numre, Small Town og Rain, Rain står alligevel tilbage som albummets klart bedste med deres styrke i den enkle vemod.

**** / ACT Music / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share