Mo’ ”El Gringo Starr” Green Y SU Conjunto Jazzylatino: Calle Raballero

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE I 1960’erne var der flere amerikanske vibrafonister, der lavede nogle virkelig medrivende, groovy cover-versioner af populære hits. Blandt disse var Cal Tjader og Dave Pike, som oven i købet tilførte de pågældende hits nogle latin beats. Det er arven fra Tjader og Pike, som danske Morten Grønvad alias Mo’ ”El Gringo Starr” Green tager op med singlen, Calle Raballero – en cover-version af Gasolins Rabalderstræde. I ”El Gringo Starr”s version er det danske hit fra 1973 blevet et medrivende latin boogaloo smash hit track, der på denne lytters horisont tegner billeder af hede sommernætter, cocktailparties og let påklædte menneskers tjekkede dans ved en pool. Musikken er stilren, effektiv og sanselig. Medrivende. Og b-sidens track, That’s What She Said – som er Morten Grønvads eget – understreger bare motivet. Med vibrafonen skaber han et svedigt vibe, der solidt understøttes af især hammondorgel og blæsere. Om salig Kim Larsen ville have brudt sig om den nye udgave Rabalderstræde, skal jeg ikke kunne sige, men i ”El Gringo Starr’s” udgave er nummeret som nyt! Og dog: retro-nyt.

*** / Coconut Groove / 7 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share