Little North: Little North

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Little North er en ny, dansk jazztrio – endnu en dansk konstellation, der tager livtag med den nordiske tone, farve, melankoli. Little North, der består af Benjamin Nørholm Jacobsen på klaver, Martin Brunbjerg Rasmussen på kontrabas og Lasse Jacobsen på trommer, albumdebuterede i 2016 med Yonder. Tre år efter blev trioen nummer to i Jazz Danmarks landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere. Derfor er det også på høje tid, at trioen udsender en 2’er – dette livealbum fra en optræden på Jazzhus Montmartre i juni 2019. Livealbummet bekræfter nemlig, at Little Norths musik er original og kantet, stadig vibrerende og levende, intens. Musikken er altovervejende melodisk, men ikke simpel, ikke engang enkel, men tværtimod i momenter udfordrende. Og dét er vitterligt en kvalitet, selv om jeg må tilstå, at jeg selv sætter størst pris på balladerne – eksempelvis et nummer, Sultan. Dets tristesse og kant er dragende, dybt fascinerende, smuk. Både kompositorisk stringent og kantet, kunstnerisk og teknisk flot forløst. Alt i alt er Little North et meget anbefalelsesværdigt album. 

**** / April Records / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share