Rajiv Jayaweera: Pistils

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den sri lankalsk / australske jazztrommeslager, Rajiv Jayaweera, pladedebuterer med Pistils i eget navn. Og det med otte fascinerende, dybt originale kompositioner, der på forunderlig vis forener reminiscenser af sri lankalsk tradition med moderne jazz. Med en stærk besætning bestående af saxofonisten Chris Cheek, pianisten Aaron Parks, guitaristen Hugh Stuckey, bassisten Sam Anning og sangerinden Laro Bello løfter Jayaweera således kunsten / musikken til nye, i enhver forstand grænseoverskridende højder. Hans kompositioner er melodisk smukke, fremføres med teknisk overskud og toppes op med en raffineret vokal, der synger melodierne i et improviseret sprog. Musikken er, som billedet på omslaget, en stor buket af sanselige blomster. Jayaweeras baggrund fornægter sig ikke, men man er heller ikke i tvivl om, at han står i gæld til f.els. Paul Motian. Meget sigende er albummets titelnummer (der figurerer i to versioner) en stilsikker hilsen til Paul Motians trio. Pistils nummer 2 fremelskes alene af Jayweera, Cheek og Stuckey og fremstår som en stærk finale på en voldsomt overbevisende, vildtvoksende og raffineret debut.

***** / Outside in Music / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share