Dreamers’ Circus: Blue White Gold

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den dansk/svenske folk-trio, Dreamers’ Circus, albumdebuterede i 2013 med A Little Symphony. Siden har trioen udsendt to album – Second Movement i 2015 og Rooftop Sessions i 2018. Men nu er også et fjerde album, Blue White Gold, på gaden – et eminent album, der sagtens vil kunne udløse endnu en DMA.

Hidtil har trioen modtaget fem Danish Music Awards Folk – her iblandt to i kategorien ”Album of the Year” (for henholdsvis album nummer et og to) – men tro mig: Trioen kan også for det nye album blive nomineret til en eller flere DMA’er. Kvaliteten er til det!

Dreamers’ Circus består af Rune Tonsgaard Sørensen (violin), Ale Carr (cittern (kryds mellem guitar og mandolin)) og Nikolaj Busk (klaver og harmonika). Og de tre er helt åbenlyst godt sammenspillet. Og ikke bare det. Deres musik er også uhyre stringent, konsekvent, konsistent. Deres udtryk er som en særegen, luftig, raffineret og lytteværdig balancegang mellem folk-musikken, jazzen og den (neo)klassiske kammermusik. Musikken er melodisk, smuk, dragende. Tag nogle numre som ”North of Trondheim”, ”The World Was Waiting” og ”Bridge of Tears” – og du vil bemærke, at de alle er et forunderligt miks af noget opløftende og let på den ene side og noget tungt og vemodigt på den anden. Og som noget nyt, i tilfældet Dreamer’s Circus, så er to af numrene traditionelle viser fra henholdsvis Norge og Færøerne.

Dreamers’ Circus har helt åbenlyst hentet inspiration i Danmark og det øvrige Norden. Men samtidig er det musiske udtryk klart deres eget – selv om jeg, når jeg f.eks. hører det færøske nummer, ”Brestiskvæði”, kommer til at tænke på Sorten Muld.

Hvert enkelt nummer på Blue White Gold er et nedslag, en fortælling fra musikernes liv. Fortællinger om at blive ældre, mere moden, både som menneske og musiker, og om at forstå musikken og den verden, den befinder sig i. Og farverne i albummets titel? De refererer i tilfældet blå til havet, rejserne, udlængslen; i tilfældet hvid til luften, pausen, vejrtrækningen; i tilfældet guld til ilden, kreativiteten og vildskaben. Alt dét er Dreamers’ Circus!

***** / GO’ Danish Folk Music / 48 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share