Marcin Wasilewski Trio & Joe Lovano: Arctic Riff

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Da den polske jazztrio blev grundlagt i 1990 var medlemmerne mellem 13 og 15 år. Den første plade udsendte de tre drenge – Marcin Wasilewski, Slawomir Kurkiewicz og Michal Miskiewitz – i 1995 på et polsk label. Men år senere – efter års forrygende samarbejde med den nu afdøde trompetist, Tomasz Stanko, hvormed døre til ECM Records åbnede sig – skrev trioen selv kontrakt med det tyske label, og da dens første album på ECM udkom i 2004 åbnede døre sig i hele den vide verden, for det her: Dét var i sandhed en dynamisk jazztrio med en sikker fornemmelse for trioformatets potentiale både hvad det dybfølt melankolske og det dynamisk fremadskuende angik. Marcin Wasilewski Trio blev et af mine egne favoritorkestre fra da af – siden på sin vis arvtager efter Esbjörn Svensson Trio, som med Svenssons ulykkelige dødsfald i 2008 naturligt nok fik en ende. Flere fremragende album er siden kommet til, men med dette nye, Arctic Riff, markerer Marcin Wasilewski Trio også, at den har etableret et samarbejde med den amerikanske tenorsaxofonist, Joe Lovano (selv om vi reelt ikke ved, om samarbejdet skal fortsætte). Det, der står fast, er, at albummet er eminent godt skruet sammen, at det er dybfølt, koncentreret og lyrisk. Og vidner om fornem indbyrdes musikforståelse. Fire numre er skrevet af Wasilewski, et af Lovano, fire af de fire og et af Carla Bley (Vashkar). Men bedste nummer er, efter min mening, det netop dybfølte Wasilewski-nummer, Fading Sorrow, som griber om struben i skildringen af en sorg, der langsomt svinder.

***** / ECM Records / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share