Angela Turone & Chris Platt: Sounds of Brazil

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det nye album, Sounds of Brazil – fra de to canadiere, Angela Turone (vokal og klaver) & Chris Platt (guitar) – bekræfter endnu engang hvor megen sanselig skønhed, der findes i kurven med brasiliansk vokaljazz. Sangerinden og guitaristen har samarbejdet i flere år og deler åbenlyst både kærligheden til og sansen for at forløse den brasilianske sangskat – skabt af sangskrivere som Antonio Carlos Jobim, Ary Barroso og Alntonio Almeida. Sammen med en håndfuld andre, dygtige musikere fra Canada, tager Turone og Platt af samme grund fat i brasilianske evergreens som Desafinado, Doralice og A Felicidade. Og det med en skøn sensitivitet og aldeles sikker stil. Især hæfter jeg mig ved Angela Turones drævende vokal, ved Platts suveræne strengeleg og cellisten Andrew Downings sidevogn. Materialet åbnes og farvelægges på ny – men i alle tilfælde i respekt for de oprindelige farvevalg. Vil man, som nybegynder, have indsigt i den brasilianske sangskats skønhed, er Sounds of Brazil af samme grund et godt sted at begynde. For på det album hører man respekt og nerve, puls og styrke.

**** / Eget selskab / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share