Ginman: In the Hearts of Men

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE En af mine musikalske favoritter er den tyske, neoklassiske komponist, Nils Frahm. Han har f.eks. skabt et forunderligt, elektronisk værk, der hedder Says – et næsten ti minutter langt, minimalistisk stykke musik for keys og electronics.

Jeg ved ikke, om den danske jazzbassist, Lennart Ginman, kender mit tyske idol, men Ginmans nye single, In the Hearts of Men, sender mine tanker i retningen af tyskeren. Ganske vist er Ginmans single-udspil noget kortere – kun godt tre minutter – og dertil er det enklere og mere melodisk end Frahms, men det får mig alligevel til at tænke på Frahm og hans stil. Fordi det er så repetitivt, så elektronisk funderet, så filmisk og stemningsmættet. Fremelsket, som det er, på bas m.m.

Stykket efterlader ingen tvivl om, at Ginman har evnerne til at skabe store soundtracks eller om, at han vil kunne skabe noget stort indenfor den sfærisk elektroniske musik, den neoklassiske musik, den mere avancerede new age. Han har et solidt greb om virkemidlerne, et teknisk suverænt overblik og en kunstnerisk åbenhed, der giver mange perspektiver.

**** / Eget selskab / 3 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share