John Finley: Soul Singer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE John Finley er et ret ubeskrevet blad herhjemme. Men i sit hjemland, Canada, er han en ikonisk sanger – som den nu afdøde crooner, Jimmy Scott, var i sit hjemland, USA. Ikke dermed sagt, at Finley synger med samme bemærkelsesværdige fistelstemme som Scott, men når jeg hører Finley synge på Soul Singer, tænker jeg alligevel på Scott, selv om Finley synger med større kraft. Der er samme sjæl i hans sange, i hans stemme, i hele hans performance, som i Scotts. Nok en større pondus og spændvidde, men også umiddelbart et udtryksmæssigt slægtsskab, der gør, at man kan undre sig over, at Finley ikke er slået stærkere igennem i Europa. Pladens miks af egne sange og standards, er forrygende. Og hans brobygningen mellem R&B, soul og funk dybt fascinerende. Jeg kunne have undværet hans versionering af Leonard Cohens legendariske sang, Hallelujah, men resten – Finleys egne sange og eksempelvis versioneringen af Charlie Rich’ Who Will the Next Fool Be – er eminent(e). Finley er en aldrende crooner, som vi herhjemme og i det øvrige Europa bør stifte bekendtskab med.

**** / Vesuvius Music / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share