Mark Harvey Group: A Rite for All Souls

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er en historisk optagelse, Americas Musicworks her har udsendt: en koncertoptagelse fra 1971 med Mark Harvey Group. A Rite for All Souls – der jo blev optaget i opbrudsårene frem mod det tidspunkt, hvor USA trak sine tropper ud af Vietnam – er en forunderligt tidløs form for freejazz med et lige så tidløst, sakralt, religiøst budskab om fred og fordragelighed. I den forstand er budskabet politisk, etisk, selv om det fremføres instrumentalt. Vel er der tre agitatoriske, næsten messende recitationer undervejs på dobbeltalbummet, men Mark Harvey var jo heller ikke bare musiker, han var også aktivist og præst i en metodistmenighed. Lytteren kommer ikke desto mindre med på en helt igennem improviseret, episk, musisk, instrumental rejse, som både rummer ro og uro, stilhed og støj, poesi og melodi. Og dét takket være Mark Harvey og hans tre sidemen: blæseren Peter. H. Bloom og percussionisterne Craig Ellis og Michael Standish. De fire fremelsker et stort, sammenhængende værk, som kun aftvinger respekt, fordi det på én gang kan forbindes med en bestemt tid og som freejazz står distancen.

**** / Americas Musicworks / 97 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share