Maria Schneider: Datalords

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den flere gange Grammy-vindende, amerikanske jazzkomponist og orkesterleder, Maria Schneider, tager på sit nye dobbelt-album – og på sin egen helt subtile måde – fat om konflikten / relationen mellem den digitaliserede verden og den faktiske verden, og dét sammen med sit berømte orkester, der består af 18 velrenommerede / virtuose musikere. Schneiders synspunkt er det, at den omsiggribende digitalisering med alle dens til- og adgange til data gør det stadigt vanskeligere for det enkelte menneske at finde tid og ro til at komme i / holde kontakt med sig selv. Instrumentalt forsøger hun sammen med sit big band at anskueliggøre / ”italesætte” det fænomen, og jeg må sige, at hun gør det med overbevisende styrke. De to album, der tilsammen udgør et egentligt værk, bærer undertitlerne: The Digital World og Our Natural World. Første album er nok big band musik i konventionel forstand, men den er først og fremmest båret af elektrisk guitar, spillet af Ben Monder. Det andet album er også i konventionel forstand big band musik, men musikken herpå er af mere sfærisk, drømmende karakter – den refererer til mere meditative grundelementer som sten, skyer og sol. Alt i alt er dobbeltalbummet, Datalords, imponerende flot. Værker er gennemarbejdet, solidt og respektindgydende.

***** / Eget selskab / 96 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share