Karl Aage Rasmussen: Alone & Together

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jeg har i hvert fald i to årtier været imponeret over Karl Aage Rasmussens frembringelser – hans bøger såvel som hans musik, hans solide viden såvel som hans stadige engagement; hans sans for formidling især. Og når jeg hører hans musik på albummet, Alone & Together, spillet på barokinstrumenter af Fredrik From og Alfredo Bernardini, Anne Søe og Concerto Copenhagen og Athelas Sinfonietta Copenhagen under Magnus Fryklunds ledelse, bliver jeg ikke mindre imponeret. Alone & Together fremstår i min optik som summen af tre helstøbte suiter / værker, tre stykker moderne kammermusik af høj kvalitet, fremelsket bl.a. på barokinstrumenter. Concerto for Baroque Violin og Concerto for Baroque Oboe er begge verdenspremierer, mens Sinking Through the Dream Mirror er af ældre årgang. I alle tre tilfælde er suiterne / værkerne komplekse, bygget op omkring dramatiske elementer såvel som elementer af mere romantisk karakter. Forløsningen er eminent. Men (jeg havde nær sagt) vigtigst af alt: Kompositionerne er respektindgydende broer mellem fortiden og nutiden.

***** / Dacapo Records / 72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share