Barrage: The Was And Is To Come

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Barrage er et nyt, norsk impro-jazz-orkester med base i Trondheim. I spidsen for orkesteret står komponisten og bassisten, Alexander Riris, som har signeret de ni numre på debutalbummet, The Was And Is To Come. Men selv om ”kompositionerne” således tilskrives ham, er musikken på albummet i vid udstrækning blevet til i studiet, hvor orkesterets syv musikere sammen – men selvfølgelig under Riris’ ledelse – har eksperimenteret sig frem til et særegent lyd- og klangbillede, med udgangspunkt i Riris’ skitser, men også inspireret af tolvtonemusik, improjazz som sådan og etablerede kompositioner af etablerede navne som Wayne Shorter og Charles Mingus. Selv siger Riris, at han tillægger interaktionen mellem musikerne og fortolkningen af de skitser, der udgør udgangspunktet i studiet, den største betydning. Og dét fornemmer man, når man lytter til albummet. Numre som f.eks. Oppoppnedned #1 og Oppoppnedned #2 er gode eksempler herpå. Begge numre er åbne, præget af musikernes indbyrdes lytten og indspark og reaktioner. Men uanset charmen i dette er og bliver albummet en kompleks sag for særligt interesserede eller åbne lyttere.

*** / Øra Fonogram / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share