Modou Touré: Touki

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Senegalesiske Modou Touré er i forvejen kendt som sanger i det berømte orkester, Touré Kunda. Men med Touki pladedebuterer han nu også som solist. Og Touki bekræfter bare, at han er et fokuseret, karismatisk og passioneret talent. Hans musik er et medrivende miks af funk, afrobeat og rytmiske grooves – musik med guitaren, bassen og vokalen i front. Udtrykket er forførende varmt, blødt, favnende. Alt i alt catchy og groovy. Klart funderet i vestafrikansk tradition, men også med åbenlyse elementer af vesteuropæisk pop-rock og funk. I den forstand favner Modou Touré bredt – og dét tilsyneladende helt ubesværet og naturligt. Kender man hans far, den berømte senegalesiske sanger, Ousmane Touré, opdager man, at sønnens vokal er i slægt med faderens. Vokalen er stærk, signifikant og personlig. Modou Touré synger på flere forskellige sprog – på Touki på wolof, soninke, fransk og engelsk, og hans sange? De er – som meget normalt i vestafrikansk musik – som små fortællinger om kærligheden, skæbnen, identiteten, familien og relationerne. Om livet på landet og i gaderne i Dakar. Og alle leveres de i en skøn, rytmisk indpakning.

**** / ARC Music / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share