Thomas Madsen & I Think You’re Awesome: Late Bloomer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Thomas Madsen og orkesteret, I Think You’re Awesome, er for mig et nyt bekendtskab. Og et overraskende glædeligt et af slagsen. Så glædeligt, at jeg uvilkårligt undrer mig over, at jeg ikke tidligere har hørt de modne herrer, disse ”late bloomere”, brødrene Thomas og Jens Mikkel Madsen, som efter at have øvet sig på hver sit ”instrument” i en halv snes år, formede orkesteret, I Think You’re Awesome, og med det siden udgav en række album.

Med seneste skud på stammen, albummet Late Bloomer, er det første gang, storebror, Thomas Madsen, så markant køres i stilling – som sangskriver og sanger, samlingspunkt og ”stilikon”. Men når jeg hører ham som sanger i overraskende gode numre som ”Late Bloomer”, ”Waste of Beauty” og ”Wonderful Love, Wonderful Boy” tænker jeg, at dette er en særegen, signifikant og original størrelse, som ikke desto mindre må have brugt tid på at lytte til koryfæer som David Bowie, Tindersticks og Lambchop – selv om Thomas Madsen og hans orkester hverken vokalt eller instrumentalt når koryfæernes niveau.

Genremæssigt befinder vi os med Thomas Madsen & I Think You’re Awesome et sted mellem den guitar- og vokalbaserede folk, country og rock. Mellem den moderne jazz, indierocken og rootsmusikken.

Albummet er bandets andet i år – det første, Suite to Be You and Me, blev til i et samarbejde med Taiga String Quartet. Men på Late Bloomer er det altså Thomas Madsen, der stiller sig forrest på orkesterets scenekant, som ophavsmand til både tekst og musik, og som sanger, mens det, som hidtil i orkesterets historik, er Jens Mikkel Madsen, der agerer kapelmester og som først nu har inviteret sin ældre bror med på scenen.

Thomas Madsens vokal er ikke stor – ikke så stor som David Bowies, Stuart Staple (Tindersticks) eller Kurt Wagners (Lambchop), men den er inciterende og bakkes eminent op af de velspillende herrer i det tilbagelænede, solidt funderede orkester, som udover brødrene består af Lars Fiil, Alex Jønsson, Morten Kærup, Frej Lesner og Andreas Skamby.

De herrers musik er blid, behagelig og melodisk. Et miks af mild garagerock og smittende, melodisk folk som for eksempel smukt tilføjes kalorier af gæster som Karmen Röivassepp på kor og Christian Vuust på saxofon.

Alt i alt er udspillet både bemærkelsesværdigt og vel turneret!

**** / Jaeger Community Music / 30 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share