Bára Gísladóttir: HĪBER

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, islandske cellist, Bára Gísladóttirs, har med HĪBER skabt et bemærkelsesværdigt, originalt værk i otte satser for elektronik og kontrabas. Hun har selv skrevet det hele og spiller selv det hele; i den forstand er der tale om et soloalbum fra den 30-årige komponists og kontrabassists side. Men ikke bare det. Der er også tale om et seriøst, helstøbt og kompromisløst, avantgardistisk album, som har potentialet til at skabe berømmelse. For så særegent og kvalificeret er udtrykket, at Bára Gísladóttir placerer sig på musikscenen i egen ret, med rank ryg og et næsten overvældende univers omkring sig. Det er et univers af natur, skønhed, voldsomhed – noget kraftfuldt, øredøvende og dragende – naturlyd og akustisk musik blandet op elektronisk. Musikken er som ringe i vandet, som riter der breder sig ud, cirkulært. Den er som sansninger, krusninger, udbrud. Som resonansrum for ambivalens og ”lede ved den moderne verden,” som hun selv formulerer det. Titlen, HĪBER, henviser til vinterens dvale, hibernation, og musikken er da også som en pause efter en brat opbremsning. Talentfulde Gísladóttir sætter med HĪBER af til en potentielt storm af en karriere med sin sans for det storladne, det voldsomme, det pulserende, overtonerne, yderregistrene og de små, varme detaljer.

**** / Dacapo Records / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share