Michael Wollny: Mondenkind

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Tyske Michael Wollny er en af sit hjemlands pt. mest bemærkelsesværdige jazzpianister. Han har udgivet en halv snes plader som orkesterleder, men med forårets Corona-krise og den dertil knyttede nedlukning af samfund opstod tanken: han ville indspille og udgive en soloplade! Det er netop hvad Mondenkind er: Wollnys pladedebut som solist. Men hvilken en! Mondenkind er elegant, raffineret og meget, meget smuk, insisterende og markant. Mondenkind er en solopræstation, der både afspejler Wollnys evne til at fordybe sig, tematisere og laborere og hans evne til at skabe, vedligeholde og udtfolde energi. Jeg fornemmer, at han er fortrolig med Beethovens klaversonater, men jeg konstaterer også med sikkerhed, at hans faktiske inspirationskilder spænder så vidt som til det canadiske neofolk-orkester Timber Timbre, den amerikanske indiepopsangerinde Tori Amos, og den østrigske tolvtonekomponist Alban Berg. På Mondenkind, der tematisk kredser om månen, spiller han således versioneringer af kompositioner af de tre. Og sammen med Wollnys egne kompositioner udgør de et virkelig attråværdigt hele. Versioneringen af netop de tre nævnte komponisters musikstykker er endda sanseligt skarpe. Tori Amos og Timber Timbre bringes – i kraft af Michael Wollnys indsats – i familie med Beethoven. Og dét vidner om en præstation!

***** / ACT Music / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share