Bo Holten: The Emperor’s New Clothes, Oboe Concerto, Songs of Dusk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Bo Holten er den mest produktive, nulevende, danske operakomponist. Han har f.eks. skrevet flere operaer, men på Dacapo Records nye, retrospektive album er det tre af hans elskede koncertværker, der præsenteres: 1) en koncertopera baseret på H.C. Andersens eventyr, Kejserens nye klæder; 2) en sangcyklus til stemningsmættet poesi af Sophus Clausen, Tusmørkets viser; og 3) en Oboe Concerto inspireret af instrumentets helt særlige klang. Alt forløses stringent af Odense Symfoni Orkester under ledelse af Bo Holten selv, og herudover medvirker på 1) tenoren Gert Henning-Jensen, baritonen Palle Knudsen og Vokalensemble Musica Ficta; på 2) sopranen Christine Nonbo Andersen og basunisten Morten Østergaard; og på 3) oboisten Max Artved. Forløsningen er ikke bare stringent og formfuldendt, den er også inciterende, raffineret og virtuos i den forstand, at man som lytter både inviteres ind i helheder og detaljer, der fremstår rige. Albummet er således meget vellykket og sammenhængende; som et skarpt snapshot af Holtens kvaliteter som skabende kunstner.

**** / Dacapo Records / 78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share