Junk Magic: Compass Confusion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det amerikanske indie-label, Pyroclastic Records, udgiver musik af det, selskabet selv kalder ”cutting edge” kunstnere. Ser man på, hvem der i løbet af årene har taget del i kollektivet, Junk Magic, vil man forstå, at profilen er klar. For med i Junk Magic har der i de seneste år været navne som Craig Taborn, Chris Speed, Erik Fratzke, Mat Maneri, Aaron Stewart, Mark Turner og David King. Kapelmester i den aktuelle udgave af Junk Magic er Craig Taborn, som også har skrevet og produceret det hele. Med sig har han Speed, Fratzke, Maneri og King. Og sammen skaber de altså en form for musik, der på én gang kan kaldes avantgardejazz, freejazz og sfærisk jazz. Det er kompleks og intellektuel instrumentaljazz, som er svær at afkode, og som taler mere til hjernen eller hjertet. Netop dét er dens svaghed. Man kan som rutineret jazzjunkie finde glæde i kompleksiteterne, men selv mærker jeg f.eks. ikke musikken ramme mit hjerte. Dertil er den alt for introvert, alt for lukket om sig selv. Ikke dermed sagt, at Taborn og hans sidemen bringer noget uforarbejdet til torvs, slet ikke. Men det, de sælger på torvet, er beskidte grøntsager af fremmedartet herkomst – lydlandskaber og klangflader snarere end musik.

*** / Pyroclastic Records / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share