The JCA Orchestra: Live at the BPC

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE The Jazz Composers Alliance Orchestra udsender nu, med Live at the BPC, sit 11. album. Alliancen, der har base i Boston, har således siden 1985 (re)præsenteret en lang række, kreative, cutting-edge jazzkomponister på album og scene – herunder de fire, der på det nye album kommer ”til orde” med live-optagelser fra Berklee Performance Center – David Harris, Darrell Katz, Bob Pilkington og Mimi Rabson. De fire komponisters værker vækkes til live af et 22 mand/kvinde stort orkester, der ledes af Tino D’Agostino (eller Harris eller Katz). Og ganske rigtigt – musikken er cutting-edge. Og ikke bare det. Den er også mange facetteret, original, ukonventionel, kompleks og udfordrende. Farverig. Eklektisk. Og af samme grund spændende. Når big bandet forløser materialet fornemmer man således ikke bare, at der er fokus på kompositionerne, men også på arrangementerne – på digressioner og sammenhænge. Vel er der også soli undervejs, bemærkelsesværdige af slagsen oven i købet, men det er især digressionerne og sammenhængen i helheden, der tiltrækker sig denne lytters opmærksomhed.

**** / JCA Recordings / 66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share