Will Bonness: Change of Plans

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den canadiske jazzmusiker, Will Bonness, har efterhånden nogle år på bagen – både som komponist og pianist. Og én ting står klart: Han er med årene blevet ét med musikken. Både som underviser på universitetet i Manitoba (siges det) og som udøvende. Og det – uanset om han agerer sideman eller kapelmester, som her. Han har spillet med navne som Avishai Cohen, Quincy Jones og Jon Gordon. Og med helt andre orkestre som f.eks. Winnipeg Symphony Orchestra og The Manitoba Chamber Orchestra. Og alligevel – eller måske netop derfor – er det også interessant at høre ham, når han som her optræder i eget navn, hovedsageligt med eget jazzmateriale og sammen med Julian Bradford på bas, Fabio Ragnelli på trommer, Jon Gordon på sax og Jocelyn Gould på vokal. For én ting er, at han som kapelmester helt åbenlyst formår at samle et orkester og gøre resultatet af stykket – 1 plus 4 – til mere end 5. Noget andet er, at han også selv som komponist og pianist skinner og aftvinger respekt. Hans faglighed er i top, men han fremstår også som en kunstner – en, der kan røre og berøre – selv på afstand. Det er meget imponerende og fascinerende. Især, når Bonness og sidemen håndterer en standard som David Manns og Bob Hilliards In the Wee Small Hours of the Morning.

**** / Will Bonness Music / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share